Німці запустили найбільше в світі "штучне Сонце", щоб створити екологічне паливо — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німці запустили найбільше в світі "штучне Сонце", щоб створити екологічне паливо

Технології&Авто
3696
Німецькі вчені запустили найбільше в світі “штучне Сонце”, сподіваючись, що воно допоможе створити екологічне паливо.
Про це з посиланням на The Guardian пише Ecotown.
Відзначається, що зібрана вченими з Німецького центру авіації та космонавтики (DLR) установка розташована в місті Юліх, в 30 км від Кельна.
Установка коштує 3,8 млн доларів і складається з 149 прожекторів, світло від яких концентрується на невеликій пластині розміром 20 на 20 сантиметрів. Коли всі прожектори включені, кількість енергії, що потрапляє на цю пластину, в 10000 разів перевищує інтенсивність звичайного сонячного світла, а температура досягає 3500°C (втричі більше від температури в доменній печі).
“Якби ви увійшли в кімнату, коли установка працює, ви б тут же згоріли”, – говорить Бернард Хоффшмідт, керівник науково-дослідних робіт в Німецькому центрі авіації та космонавтики.
Мета експерименту полягає в тому, щоб створити оптимальну установку для концентрування сонячного світла, щоб за його допомогою виробляти водневе паливо. Станції, які використовують у своїй роботі дзеркала для концентрації сонячного світла, добре себе зарекомендували. Вони працюють завдяки сонячному теплу і виробляють пару, що рухає спеціальні турбіни, які генерують електроенергію. За допомогою подібної установки вчені сподіваються виділити водень із пари, який може служити екологічним паливом для літаків і автомобілів.
Поки що робота установки досить витратна: за 4 години вона споживає стільки ж електрики, скільки сім’я з чотирьох осіб за цілий рік, але вчені сподіваються, що в майбутньому сонячне світло буде широко використовуватися для вироблення водню.
“Ми потребуємо мільярди тонн водню, якщо хочемо перевести літаки і автомобілі на водневе паливо. Зміна клімату прискорюється, тому ми повинні прискорити і впровадження інновацій”, – говорить Хоффшмідт.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас