Рева переконує: вигідніше платити податки, а не штрафи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рева переконує: вигідніше платити податки, а не штрафи

Казна та Політика
941
Штрафні санкції є механізмом для запобігання порушенням трудового законодавства, а не додатковою статтею витрат для підприємців.
Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева.
“Адекватні розміри штрафів спонукають підприємців не порушувати закон, а тих, хто порушує, – вийти з тіні. Вони не передбачені для законослухняних підприємців. Адже підприємці розуміють, що платити податки і забезпечувати дотримання прав своїх працівників сьогодні вигідніше, ніж сплачувати штрафи за порушення законів”, – пояснив Рева.
За його словами, раніше перевіряючі інстанції іноді просто не могли потрапити на підприємство з інспекцією через те, керівництво не дало їм допуску.
“А сьогодні відбуваються реальні зміни в сфері детінізації, тому що недопуск інспектора з перевіркою на підприємство, неоформлення працівників з метою мінімізації сплати податків і зборів та незабезпечення належних умов праці тягнуть за собою високу відповідальність”, – наголосив урядовець.
Він також акцентував увагу на можливості проведення перевірок підприємств на предмет дотримання законодавства з ініціативи самих підприємців.
Тобто підприємці викликають інспекторів Державної служби з питань охорони праці для проведення перевірки та виявлення порушень без будь-якої подальшої відповідальності для них і можуть добровільно усунути знайдені недоліки і повернутися в правове поле.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас