Незважаючи на заборону, Укрпошта продовжить здійснювати грошові перекази в Росію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Незважаючи на заборону, Укрпошта продовжить здійснювати грошові перекази в Росію

Фондовий ринок
1124
Публічне акціонерне товариство Укрпошта має намір продовжувати здійснення поштових переказів в Росію, незважаючи на обмеження останньої у використанні іноземних платіжних систем.
Про це повідомила прес-служба Укрпошти.
22 березня 2017 року Держдума Російської Федерації прийняла в третьому читанні законопроект, що забороняє грошові перекази з РФ в інші держави, в тому числі в Україну, за допомогою іноземних платіжних систем.
“Така заборона суттєво обмежує можливості для переказу коштів з Росії в Україну і навпаки”, – йдеться в повідомленні.
При цьому, як відзначає компанія, доступною залишається можливість відправки коштів за допомогою послуги поштового переказу, яку надає Укрпошта. Поштові перекази здійснюються через міжнародну фінансову систему Всесвітнього поштового Союзу між об’єктами поштового зв’язку (відділеннями).
“Ми продовжуємо в звичайному режимі приймати та виплачувати міжнародні поштові перекази як в іноземній, так і в національній валюті”, – цитуються слова директора департаменту фінансового бізнесу Артура Муравицького.
Нагадаємо, що Держдума РФ прийняла в третьому читанні закон про обмеження грошових переказів з Росії до іноземних держав, в тому числі і в Україну, за допомогою іноземних платіжних систем.
Закон передбачає, що у разі введення іноземною державою заборон щодо платіжних систем, оператори яких зареєстровані ЦБ РФ, транскордонний переказ з Росії на територію такої держави може бути здійснено тільки за допомогою оператора, який контролюється російськими юридичними особами.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас