Затоварення складів "Укрнафти" може призвести до зупинки видобутку в кінці квітня - компанія — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Затоварення складів "Укрнафти" може призвести до зупинки видобутку в кінці квітня - компанія

Енергетика
684
Затоварення складів ПАТ “Укрнафта” через проблеми з реалізацією нафти може призвести до зупинки видобутку в кінці квітня, повідомили агентству “Інтерфакс-Україна” в прес-службі компанії.
“Компанія багаторазово говорила про причини неможливості продажу нафти. Зокрема, до них відносяться зміни на ринку Чорноморського басейну, а також перехід єдиного працюючого в Україні НПЗ (ПАТ” Укртатнафта “- Ред.) на випуск палива за стандартами Євро-5 і, як наслідок, неможливість прийому української нафти як за кількістю, так і за рівнем ціни… Якщо така обстановка збережеться, компанія припускає зупинку видобутку в третій декаді квітня”, – відзначили в прес-службі.
В “Укрнафті” вважають, що єдиним виходом із становища є експорт нафти. “Для цього необхідно внести зміни в нормативні акти України – постанову Кабінету міністрів №570. Ми неодноразово зверталися до уряду, профільного міністерства з проханням здійснити необхідні зміни. Однак до теперішнього часу на жодне з наших прохань не відреагували”, – відзначають в компанії.
У прес-службі нагадують, що два останні аукціони з продажу нафти українського видобутку були провалені через відсутність інтересу з боку покупців.
“На сьогодні компанія недорахувалася доходу в 2,5 млрд грн (приблизна вартість двомісячного обсягу нафти), з яких не будуть виплачені належні податки і збори”, – резюмують в “Укрнафті”.
Як повідомлялося, продаж українських нафти і газоконденсату через біржовий аукціон є обов’язковим в разі, якщо контрольний пакет видобувача належить державі або він працює на умовах спільної діяльності з держкомпанією.
НАК “Нафтогаз України” належить 50% + 1 акція “Укрнафти”, групі компаній, пов’язаних з колишніми акціонерами ПриватБанку, – близько 42% акцій.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас