В одному з міст може з'явитися новий міст і невелике метро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В одному з міст може з'явитися новий міст і невелике метро

Казна та Політика
2996
Вчора Держагентство “Укравтодор” і China road and bridge corporation (CRBC) підписали меморандум про співпрацю в сфері проектування та фінансування будівництва автодороги М-22/Е-584 Полтава – Олександрія на ділянці об’їзду Кременчука з мостовим переходом через Дніпро.
Як повідомляє прес-служба “Укравтодору”, документ підписали глава “Укравтодору” Славомир Новак, з китайської сторони – віце-президент CRBC Ду Фей.
Після появи нового моста через річку Дніпро на старому дворівневому мості Кременчука (Крюківський міст) буде передбачена можливість запуску лінії метро.
“На сьогоднішній день у єдиного мосту через Дніпро (в Кременчуці – ред.) є тільки дві смуги руху для автотранспорту. Міст був відкритий в 1949 році, а його опори побудовані ще в 1872 році. Крім міського сполучення, через цей міст проходить дві важливі автодороги державного значення: національна Н-08 Бориспіль – Кременчук – Дніпро – Запоріжжя – Маріуполь і міжнародна М-22 Полтава – Олександрія, яка є частиною європейського коридору Е-584 Полтава – Кишинів – Слободзея (Румунія) і частиною 9-го пан’європейського транспортного коридору” , – відзначили в “Укравтодорі”.
За словами Новака, Кременчук є важливим індустріальним центром країни, який щорічно генерує близько 4% доходів держбюджету України, а транспортне сполучення через Дніпро зараз є незручним, тому що єдиний міст знаходиться в центрі міста.
“Будівництво мосту в передмісті дозволить перенаправити транзитний трафік за межі міста, що розвантажить вулиці, зробить поїздки більш безпечними, істотно поліпшить екологічну ситуацію”, – зазначив керівник “Укравтодору”.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас