Мінфін України підготував "постблокадний" звіт для МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін України підготував "постблокадний" звіт для МВФ

Казна та Політика
457
Розраховані Кабінетом міністрів уточнені з урахуванням наслідків блокади Донбасу макропоказники економічного розвитку країни відповідають розрахункам Національного банку України (НБУ).
Про це заявив міністр фінансів Олександр Данилюк.
“Сьогодні ми майже вже завершили оцінку впливу [блокади], і у нас є цифри, на які ми вийшли… Вчора була публічна позиція НБУ, ви можете на неї посилатися”, – сказав міністр.
Відповідаючи на питання, Данилюк уточнив, що прогноз зростання ВВП, розрахований урядом, збігається з таким у НБУ і становить на 2017 рік 1,9%. За його словами, дефіцит бюджету буде збережений на тому рівні, який передбачений зараз.
“Ми довели, що ефект є, але в принципі, не такий значний і що наша економіка впорається з негативними наслідками, і ми віримо в те, що економіка буде розвиватися”, – сказав міністр
Данилюк зазначив, що розрахунки будуть передані Міжнародному валютному фонду (МВФ) сьогодні, 22 березня.
Нагадаємо, вчора НБУ погіршив економічні прогнози через блокаду на Донбасі. Зокрема, Нацбанк погіршив прогноз зростання ВВП на 2017 рік. “Однак вплив блокади на обмінний курс гривні буде обмеженим. Погіршення ситуації з платіжним балансом в першу чергу буде відображатися на обсягах чистої купівлі валюти на ринку для поповнення резервів”, – додали в НБУ.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас