Колишній голова банку "Таврика" отримав умовний термін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Колишній голова банку "Таврика" отримав умовний термін

Кримінал
568
Апеляційний суд Києва засудив до п’яти років в’язниці умовно колишнього виконуючого обов’язки голови правління банку “Таврика” Анатолія Дробязко за службову недбалість (ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу).
Про це свідчать матеріали суду.
23 лютого 2011 року Дробязко був призначений в.о. голови правління банку “Таврика”, проте в березні Нацбанк відмовив в узгодженні його призначення в зв’язку з “відсутністю у нього бездоганної ділової репутації”. У січні 2012 року НБУ повторно відмовив банку в узгодженні кандидатури Дробязка, в зв’язку з чим було прийнято рішення про його звільнення.
Згідно з матеріалами суду, Дробязко в період з лютого 2011 по січень 2012 року “неналежним чином виконував свої службові обов’язки, що спричинило віднесення банку до категорії неплатоспроможних”.
Так, 16 листопада 2011 року “Таврика” відкрила кореспондентський рахунок в австрійському Meinl Bank Aktiengesellschaft. 22 грудня між Meinl Bank і компанією “Вінтен Трейдинг ЛТД” було укладено договір позики на суму $50 млн для фінансування будівельних проектів в Україні, які повинні були здійснюватися компанією ВАТ “Трест “Південзахідтрансбуд”.
У той самий день Дробязко на прохання колишнього голови наглядової ради уклав з Meinl Bank договір відповідального зберігання та застави в сумі $26,5 млн, які були зараховані на кореспондентський рахунок як гарантії забезпечення виконання взятих зобов’язань компанією “Вінтен Трейдинг ЛТД
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас