Дві країни з'єднають свої енерегомережі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дві країни з'єднають свої енерегомережі

Енергетика
1634
На південному заході Норвегії почали прокладати найдовший у світі підводний електричний кабель, який з’єднає норвезькі електромережі з британськими та дозволить країнам продавати одна одній надлишки відновлюваної енергії.
В районі міста Квіллдал, де розташована найбільша в Норвегії гідроелектростанція потужністю 1240 МВт, почали встановлення ліній електропередач. Це перший етап реалізації плану по з’єднанню енергетичних систем Норвегії і Великобританії, пише The Guardian.
В рамках проекту North Sea Link, яким займаються компанії Statnett і National Grid NSL, між норвезьким Квіллдалом і британськими містом Блайт буде прокладено підводний силовий кабель довжиною 720 км під напругою 515 кВ і з граничною пропускною спроможністю 1,4 ГВт. Завершення будівництва призначено на 2021 рік.
Великобританія вже підключена за допомогою аналогічних кабелів до енергомереж Ірландії, Бельгії, Нідерландів та Франції. Крім того, розглядається проект з’єднання британських мереж з Ісландією – це вмагатиме прокладання кабелю довжиною не менше 1000 км.
За даними Департаменту уряду Великобританії з бізнесу, енергетики та промислової стратегії, в третьому кварталі 2016 року країна отримала половину всієї електроенергії з відновлюваних джерел. При цьому 23% потреб Британії в електриці забезпечують вітряні електростанції.
За матеріалами:
the guardian
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас