НБУ погіршив прогноз зростання ВВП через блокаду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ погіршив прогноз зростання ВВП через блокаду

Казна та Політика
914
Національний банк, взявши до уваги ефекти від блокади Донбасу, переглянув попередній прогноз економічного зростання в 2017 році з 2,8% до 1,9%.
Про це йдеться в повідомленні регулятора.
Національний банк очікує, що найбільший ефект від торгової блокади українська економіка відчує в поточному році.
“Через захоплення терористами діючих підприємств в українському правовому полі, розрив ланцюгів виробництва і постачання готової продукції скоротиться обсяг випуску продукції металургії та видобувної промисловості, коксу, електроенергії”, – заявили в НБУ.
“Як наслідок, темпи економічного зростання в 2017 році можуть бути нижчими, ніж в січневому прогнозі на 1.3 п.п., внаслідок торгової блокади”, – йдеться в повідомленні.
Як зазначається, цей негативний ефект від блокади буде переважно компенсований за рахунок інших факторів, перш за все – більш сприятливої ​​цінової кон’юнктури на зовнішніх ринках для товарів українського експорту, ніж прогнозувалося раніше.
“Чистий позитивний ефект на економічне зростання від сприятливої ​​ситуації на зовнішніх ринках складе приблизно 0.4 п.п.”, – заявили в НБУ.
Раніше повідомлялося, що при песимістичному макроекономічному сценарії Кабінету міністрів гривня на кінець року може втратити 5,6 гривень по відношенню до долара.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас