Гройсман розповів, звідки планують імпортувати вугілля — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гройсман розповів, звідки планують імпортувати вугілля

Енергетика
3212
Уряд України вивчає можливість закупівлі вугілля в США, Австралії, Південно-Африканській Республіці. “Ми зараз будемо його купувати за валюту. Це або Сполучені Штати Америки, або Австралія, або Південна Африка. Це надзвичайно серйозно”, – сказав Гройсман.
Водночас він зазначив, що Україна стала незалежною від російського газу. “Ми вже більше 500 днів живемо без краплі російського газу. Ми вибрали код на те, щоб добувати український газ із українських надр, і цього року, я думаю, що ми більше ніж на півмільярда кубів збільшимо видобуток власного газу. Це означає, що на 500 мільйонів ми купимо менше за валюту, а це і є наша енергетична незалежність”, – зазначив Гройсман.
Він також висловив думку про те, що багато з тих, хто бере участь у блокаді Донбасу, так чи інакше щиро переживають за долю країни, але їхні дії водночас мають зворотний ефект. Раніше Гройсман заявляв, що блокада Донбасу змушує українські підприємства закуповувати вугілля в Росії. Вугілля в ПАР Україна купувала в 2015 – на початку 2016 року.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас