У США помер знаменитий мільярдер — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США помер знаменитий мільярдер

Особисті фінанси
3195
Американський мільярдер Девід Рокфеллер помер у віці 101 року.
Варто відзначити, що саме сьогодні Forbes назвав Рокфеллера найстаршим мільярдером. Його статки оцінювалися більш ніж в 3 мільярди доларів.
Девід Рокфеллер – американський банкір, державний діяч, глобаліст і голова будинку Рокфеллерів. Онук нафтового магната і першого в історії доларового мільярдера Джона Д. Рокфеллера, засновника Стандарт Ойл. Молодший брат 41-го віце-президента США Нельсона Рокфеллера і 37-го губернатора Арканзасу Уїнтропа О. Рокфеллера. Перший представник династії, який досяг сторіччя.
У 1940 Рокфеллер одружився з Маргарет Макграф. Вона була дочкою партнера відомої юридичної фірми з Уолл-стріт. У них народилося шестеро дітей.
Головним будинком сім’ї Рокфеллерів є маєток Хадсон Пайнс, розташований на фамільних землях в окрузі Уестчестер. Йому належить також будинок на Манхеттені, Нью-Йорк, за адресою: 65 Іст Стріт, а також заміська резиденція, відома як “Чотири Вітри” в Лівінгстоні, штат Нью-Йорк, графство Колумбія, де його дружина заснувала м’ясну ферму “Сімментал” ( за назвою долини в Швейцарських Альпах).
Сумарний статок родини Рокфеллерів, що знаходиться здебільшого в численних фондах, становить теж досить скромні за теперішніх часів 10 млрд. Звичайно, цього вистачить на купівлю яхт, літаків і особняків, але все ж таки ці гроші не йдуть ні в яке порівняння з тим, що мав родоначальник династії Джон Д. Рокфеллер, до речі, дід Девіда.
До моменту смерті в 1937 році засновник нафтової компанії Standard Oil і головний претендент на титул найбагатшої людини планети мав, за чутками, статки приблизно 1,5% ВВП Америки. У сьогоднішніх цінах це близько чверті трильйона доларів, більше, ніж у Білла Гейтса, Карлоса Сліма і Уоррена Баффета, трьох найбагатших людей планети, разом узятих.
За матеріалами:
Страна.UA.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас