"Аграрний фонд" планує випустити облігації на 1,5 млрд гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Аграрний фонд" планує випустити облігації на 1,5 млрд гривень

Фондовий ринок
110
Публічне акціонерне товариство “Аграрний фонд” планує випустити п’ятирічні облігації на суму 1,5 млрд гривень в 2017 році.
Про це йдеться в повідомленні “Аграрного фонду” з посиланням на інтерв’ю голови правління Андрія Радченка.
Радченко наголошує на необхідності збільшення оборотного капіталу для реалізації виробничих планів.
“При підготовці документів для урядового комітету ми будемо робити пропозицію щодо збільшення фінансування. У фінансовому плані у нас стоїть завдання залучити додаткові ресурси в розмірі 1,5 млрд гривень. Ми хочемо випустити корпоративні облігації на цю суму”, – сказано в повідомленні.
Так, випуск простих іменних облігацій планується на суму 1,5 млрд гривень строком на 5 років і розміщенням серед українських державних банків з плаваючою процентною ставкою на рівні “ставка рефінансування НБУ + 3%”.
Як повідомлялося, в 2016 році публічне акціонерне товариство “Аграрний фонд” скоротило чистий прибуток на 68% до 48,7 млн ​​гривень (у 2015 році чистий прибуток склав 154,6 млн гривень); дохід склав 2,1 млрд гривень.
Спочатку “Аграрний фонд” був створений в липні 2005 року як державна установа з реалізації цінової політики в сфері АПК.
У квітні 2013 року держустанову “Аграрний фонд” було перетворено на публічне акціонерне товариство; ініціатором даного перетворення було Міністерство аграрної політики і продовольства.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас