Нові тарифи: чи зважаться підняти проїзд в метро Києва до 7 грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нові тарифи: чи зважаться підняти проїзд в метро Києва до 7 грн

Особисті фінанси
2892
Слідом за комуналкою в Києві можуть підвищити тарифи в транспорті.
Про це розповіли джерела в транспортних підприємствах.
У мерії офіційно це поки що не підтверджують, але визнають, що така необхідність є через підвищення тарифів на електроенергію для підприємств. Якщо економічний аналіз собівартості підтвердить, що тариф на проїзд потрібно підвищити, то вже в квітні поїздка в наземному транспорті може обходитися в 5 грн, а в метро – як мінімум в 7 грн.
Поїздка в автобусах, трамваях і тролейбусах з 1 квітня може стати дорожчою на 2 грн. Про це розповіли джерела в деяких депо і автобусних парках. «Через подорожчання електроенергії зросли витрати на електротранспорт, крім того постійно зростає ціна на паливо і запчастини. Зараз наші економісти терміново роблять прорахунки нового тарифу. Обговорюється тариф в 5 грн. (зараз – 3)», – кажуть наші джерела в Київпастрансі».
А джерела в мерії взагалі стверджують, що розпорядження вже у мера. «Хотіли взагалі до 8 грн підняти, щоб вийти на окупність. Але потім вирішили, що це занадто дорого, ніхто платити не буде. Зараз розпорядження про підвищення тарифів у Кличка», – кажуть наші джерела в КМДА.
Радник першого заступника голови департаменту економіки КМДА Василь Яструбинський сказав, що розрахунки собівартості проїзду дійсно ведуться.
«З 1 квітня навіть теоретично підвищення тарифу на комунальний транспорт неможливе, оскільки процедура повинна зайняти якийсь час. Зараз в департаменті економіки, наскільки мені відомо, вивчається собівартість перевезення пасажирів міським транспортом. Які будуть наслідки цих розрахунків, стане відомо, як я думаю, в кінці березня – на початку квітня, коли будуть результати розрахунків, скільки коштують перевезення. Після цього міська влада буде приймати рішення – дотація або перегляд тарифів», – сказав нам Яструбинський.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас