У Києві з’явиться новий вид транспорту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві з’явиться новий вид транспорту

Технології&Авто
2577
Через два-три роки в Києві може з’явитися новий вид транспорту — метробус. Нова система швидкісного громадського транспорту Bus Rapid Transit (BRT) з’єднає віддалені райони столиці з центром та між собою. Наприклад, Троєщину і Дарницю із Севастопольською площею та центром. Експерти-урбаністи підтримують цю ідею частково.
Метробус являє собою рухомий склад, схожий на тролейбус або автобус, але з набагато більшою пасажиромісткістю, який рухається по окремо огородженій смузі дороги. «Якщо середня швидкість автомобілів у завантаженому міському трафіку становить 23 км/год, то метробус буде їхати зі швидкістю 35 км/год. До того ж, за рахунок окремої смуги, він не заважатиме автомобілістам і створюватиме пробки. У травні наші фахівці завершать техніко-економічне обґрунтування проекту. Ми розраховуємо за два-три роки запустити перший маршрут», — розповів заступник глави КМДА Ілля Сагайдак.
За словами чиновників, Світовий банк готовий профінансувати проект. В першу чергу в планах вирішити найгострішу транспортну проблему в столиці — сполучення між лівим і правим берегами. У зв’язку з цим першочерговим перспективним коридором є маршрут від Троєщини через міст Бандери, вулицю Теліги, Шулявський шляхопровід, проспект Чоколівський — до Севастопольської площі. Довжина лінії складе 22,38 км, метробус на цьому маршруті зможе перевозити близько 141 тис. пасажирів на день.
За матеріалами:
autonews.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас