Swatch випустить власну ОС для смарт-годинників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Swatch випустить власну ОС для смарт-годинників

Фондовий ринок
166
Swatch, найбільший швейцарський виробник наручних годинників, збирається представити власну операційну систему для смарт-годинників. Розробники вважають, що їхня ОС дозволить компанії конкурувати з такими серйозними гравцями, як Apple і Google.
В інтерв’ю з виданням Bloomberg директор Swatch Нік Хайєк заявив, що фірмова операційна система буде ефективнішою з точки зору енергоспоживання та безпеки особистих даних користувачів. Хайєк також додав, що подальший розвиток ринку смарт-годингтків і успішне просування пристроїв він бачить у розробці незалежної ОС.
Генеральний директор Swatch зазначив, що до Swatch OS вже зараз, на стадії розробки, проявляється непідробний інтерес: компанія прийняла понад 100 запитів на отримання додаткової інформації про OC, яку готують до виходу. Втім, деякі фахівці до затії Swatch ставляться скептично. Вони ставлять під сумнів можливість конкуренції нової ОС Android Wear і watchOS, оскільки змагатися з такими великими екосистемами досить складно, враховуючи кількість додатків сторонніх розробників.
Очікується, що вже до кінця 2018 року розробники Swatch представлять першу модель смарт-годинника на фірмовій платформі, яка буде випущена під брендом Tissot.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас