Скільки грошей туристи витратять в Україні в 2026 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скільки грошей туристи витратять в Україні в 2026 році

Особисті фінанси
1110
Кабінет міністрів України 16 березня затвердив Стратегію розвитку туризму і курортів на період до 2026 року. У ній передбачено збільшення кількості іноземних туристів у 2,5 рази, внутрішніх — в п’ять разів. Їхні витрати під час подорожей по Україні досягнуть 80 млрд грн, йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства економічного розвитку і торгівлі.
За даними Всесвітньої туристичної організації ООН, внесок туризму у світовий ВВП становить 10%, а загальна кількість робочих місць, які прямо чи опосередковано стосуються сфери туризму — 11%, тому зважена державна політика в сфері туризму — це важлива частина сталого економічного розвитку України у світі.
“Ми маємо надзвичайно широкі можливості для залучення цілорічного туризму завдяки своїм унікальним природним можливостям, багатій історичній та культурній спадщині. Розвиток туризму є важливою складовою економічного зростання, а схвалення стратегії розвитку дозволить ефективніше координувати роботу в цьому напрямку”, — цитується перший віце-прем’єр-міністр, міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів.
Стратегія визначає підхід державної туристичної політики за такими напрямами: безпека туристів; нормативно-правове забезпечення; розвиток туристичної інфраструктури; розвиток людських ресурсів; маркетингова політика розвитку туризму і курортів.
Стратегія передбачає, що до 2026 року в Україні кількість іноземних туристів збільшиться у 2,5 рази, кількість внутрішніх туристів збільшиться в п’ять разів, кількість робочих місць у сфері туризму збільшиться в п’ять разів, наповнення бюджетів всіх рівнів від здійснення туристичної діяльності збільшиться в 10 разів, кількість суб’єктів туристичної діяльності зросте у п’ять разів, туристи витрачатимуть під час подорожей по Україні до 80 млрд грн.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас