Японія запустила супутник для збирання розвідувальної інформації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японія запустила супутник для збирання розвідувальної інформації

Технології&Авто
159
Японський розвідувальний супутник Radar 5 в п’ятницю був успішно виведений на навколоземну орбіту за допомогою ракети-носія H-2A, повідомляє видання “Майніті” з посиланням на Японське агентство аерокосмічних досліджень.
Запуск був здійснений з майданчика в Космічному центрі Танегасіма, розташованому на острові Танегасіма (префектура Кагосіма) на південь від острова Кюсю.
Запуск мав відбутися ще напередодні, але був перенесений через погану погоду.
Новий супутник Radar 5 повинен замінити на орбіті Radar 3, який вичерпав свій п’ятирічний термін роботи.
Вартість супутника “Radar 5”, розробленого компанією Mitsubishi Heavy Industries, Ltd, оцінюється в $327 млн. Ця модель може отримувати знімки поверхні Землі, в тому числі вночі і при поганій погоді.
“Майніті” нагадує, що в даний момент Японія має шість розвідувальних супутників – два радарні, три оптичні і один резервний. При цьому японське керівництво зараз може отримувати, щонайменше, один знімок будь-якої ділянки поверхні Землі, стверджує видання.
Однак в планах японської влади – довести кількість супутників до 10, включаючи два супутника-ретранслятора даних, за допомогою яких можна підвищити якість знімків, що надходять з орбіти в центр управління.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас