Знайдено алмаз вагою понад 700 каратів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Знайдено алмаз вагою понад 700 каратів

Світ
1569
Християнський пастор Еммануель Момох знайшов у районі Коно на сході Сьєрра-Леоне один з найбільших у світі алмазів вагою 709 каратів.
Дорогоцінний камінь зараз зберігається в центральному банку Сьєрра-Леоне в столиці країни Фрітауні. Він входить до двадцятки найбільших алмазів, відомих людству.
Пастору вдалося добути найбільший алмаз у Сьєрра-Леоне за останні 45 років. До цього, в 1972 році там був знайдений алмаз вагою 969 каратів, який отримав ім’я Зірка Сьєрра-Леоне.
Алмаз, знайдений пастором, 15 березня відвезли президенту країни Ернесту Бай Корома. Глава держави “подякував місцевому керівнику і його людям за те, що вони не вивезли алмаз із країни”, повідомляє адміністрація президента.
Президент також заявив, що власники копальні повинні отримати “те, що їм належить”, а знахідка має принести користь країні в цілому”.
Сьєрра-Леоне – одна з найбідніших країн світу, але разом з тим вона багата на алмази – коштовні камені були одним із джерел фінансування громадянської війни в Сьєрра-Леоне.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас