Гонтарева розповіла, хто профінансує фонд проблемних кредитів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гонтарева розповіла, хто профінансує фонд проблемних кредитів

Кредит&Депозит
798
Національний банк заохочує іноземних інвесторів купувати проблемні кредити українських банків.
За словами голови Національного банку України Валерії Гонтаревої, регулятор на сьогодні прибрав усі обмеження для інвесторів, щоб ті заходили на ринок факторингу. Про це вона заявила у кулуарах на 13-ій щорічній інвестиційній конференції Dragon Capital.
“Я коли почула, що найстаріший італійський банк продає безнадійні кредити із дисконтом 25%, то сміялася. У нас мрія продати борги із дисконтом 75%”, – каже вона.
Ключова проблема для зацікавленості з боку інвесторів – це слабкий захист прав кредиторів.
“У нашій банківській системі зараз величезний портфель поганих кредитів. Але купуючи портфель поганих кредитів, ви купуєте квиток на війну”, – каже Гонтарва.
Нагадаємо, раніше в НБУ повідомляли, що об’єм поганих кредитів в банківській системі сягатиме 50% і вище, якщо не змінити докорінно систему відносин кредиторів і позичальників, і не забезпечити справедливе судочинство.
До вирішення даної проблеми підключаються міжнародні організації.
“Якщо взяти міжнародні організації, то ми змогли з їх подачі провести реформи в НБУ і у банківській системі. Сьогодні з їх допомогою ми можемо створити фонд поганих кредитів. Вони хочуть туди давати гроші, але ініціатива має бути за нами”, – заявила Гонтарева.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас