Гаджети можна зламувати за допомогою звуків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гаджети можна зламувати за допомогою звуків

Технології&Авто
1109
Інженери з університету Мічигану продемонстрували, як можна управляти гаджетами в обхід системи безпеки за допомогою акустичних сигналів.
Що, якщо хтось може взяти під свій контроль безпілотний автомобіль, просто зігравши певну музику зі шкідливими звуковими частотами? Виявляється, це можливо, на що вказує нове дослідження вчених з Університету Мічигану, яким вдалося зламати сучасні гаджети за допомогою певних акустичних тонів.
Робота безлічі сучасних пристроїв, якими ми користуємося щодня, залежить від внутрішніх датчиків, що зчитують і реагують на оточення в реальному часі. Одним з таких датчиків є акселерометр, встановлений майже в будь-який сучасний смартфон, що зустрічається навіть в імплантованих медичних пристроях.
Команда вчених з Університету Мічигану виявила, що, створюючи певні звуки, акселерометри можна обдурити і це призведе до реєстрації неправдивих свідчень. Ці неправдиві свідчення датчика можна настільки точно відкалібрувати, що вони дозволять взяти під контроль багато функцій пристрою.
За допомогою цього методу вчені протестували кілька сучасних гаджетів. Під впливом точно налаштованих акустичних хвиль фітнес-трекери реєстрували кроки, які не здійснювалися. Більш небезпечні способи застосування методу з’явилися, коли вчені взяли під свій контроль іграшкову машину, керовану через смартфон. Таку ситуацію можна спроектувати і на безпілотні автомобілі, адже вони рухаються дорогами завдяки показанням безлічі датчиків, а їх, у свою чергу, можна легко зламати за допомогою звуків.
Дослідники пропонують кілька можливих способів вирішення цієї проблеми: від налаштування апаратного забезпечення до декількох недорогих програмних опцій, які можуть знизити вразливість пристрою до цих акустичних атак.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас