Китай розробляє космічний корабель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай розробляє космічний корабель

Світ
745
У Китаї працюють над створенням космічного корабля для польотів на Місяць. Він буде багаторазовим, і в ньому буде місце для декількох космонавтів.
Китай створює новий космічний корабель, який зможе літати на навколоземній орбіті і сісти на поверхню Місяця.
За словами інженера Чжан Бейняна, корабель буде призначений для багаторазового використання і в ньому буде місце для декількох космонавтів. Для порівняння він навів як приклад космічний корабель Orion, що розробляється NASA і Європейським космічним агентством, який, за прогнозами, відправиться в космос в 2023 році.
Китай трохи запізнився до початку підкорення космосу – в 2003 році він вперше вивів людину в космос. Однак зараз країна стрімко розвивається. За даними астрофізика з Гарвардського університету Джонатана Макдауелла, в минулому році Китай обійшов Росію за кількістю запусків ракет і зрівнявся зі Сполученими Штатами.
Крім того, Китай планує посадити зонд на зворотний бік Місяця в 2018 році. У планах країни – польоти на Місяць в 2020, 2025 і 2030 роках, а до 2020 року Китай збирається вивчити доцільність створення та прийняти рішення про необхідність населеної місячної станції.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас