У Нацкомісії повідомили про терміни переходу "Укренерго" на стимулююче тарифоутворення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Нацкомісії повідомили про терміни переходу "Укренерго" на стимулююче тарифоутворення

Енергетика
1122
Державна компанія “Укренерго”, оператор Об’єднаної енергосистеми країни, зможе відмовитися від використання нинішньої методики формування тарифу на передачу електричної енергії за принципом “витрати плюс” і перейти до стимулюючого тарифоутворення у другому півріччі 2017 року або з початку 2018 року.
Про це під час чергового засідання Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), повідомив її голова Дмитро Вовк.
У свою чергу в. о. голови “Укренерго” Всеволод Ковальчук повідомив, що компанія готова подати весь пакет документів для переходу на стимулююче тарифоутворення з другого кварталу поточного року.
Як повідомлялось, Україна планує відмовитися від застарілої методики розрахунку тарифів на послуги природних монополій і перейти до європейського стимулюючого регулювання. Новий підхід буде враховувати обсяг вкладених інвестицій підприємств, можливості їх повернення і чи окупаються витрати на виробництво послуг. У вересні 2016 року Ковальчук спрогнозував зростання тарифу на передачу електроенергії компанією вдвічі, до 14-15 копійок за кВт-год, після введення стимулюючого тарифоутворення.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас