Поліція підозрює керівництво двох обленерго в розтраті 100 млн гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Поліція підозрює керівництво двох обленерго в розтраті 100 млн гривень

Кримінал
573
Національна поліція повідомила керівництву двох підприємств у сфері енергетики про підозру у розтраті 100 млн гривень. Про це повідомляє прес-служба департаменту захисту економіки Нацполіції.
Так, правоохоронці встановили, що в 2015 році посадові особи АК “Харківобленерго” (65% акцій належить державі) уклали договори фінансової допомоги з підрозділами обленерго Запорізької та Черкаської областей. Відзначається, що керівництво компанії не мало права укладати такі договори без попереднього погодження з наглядовою радою та членами правління.
Так, минулого року слідчі повідомили заступнику голови правління – виконавчого директора АК “Харківобленерго” про підозру за ч. 4 ст. 190 (шахрайство) та ч. 5 ст. 191 (розтрата майна в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.
Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з можливістю внесення 957,6 тисяч гривень застави, яку вніс чиновник. Крім того, оперативники Департаменту захисту економіки і слідчі Головного слідчого управління Нацполіції провели 31 санкціонований обшук на підприємствах і у осіб, причетних до скоєння кримінального злочину.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас