ФГВФО розпочав проект із залученням 2 американських майданчиків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФГВФО розпочав проект із залученням 2 американських майданчиків

Кредит&Депозит
278
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб почав пілотний проект з реалізації великих пулів активів неплатоспроможних банків, які перебувають у заставі Національного банку, з залученням 2 американських майданчиків Debt Exchange і First Financial Network.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби Фонду.
Суть проекту полягає в залученні до продажу міжнародних консультантів – американських компаній, які є світовими лідерами з реалізації проблемних активів – ТОВ “Дебтекс України” (дочірня компанія DebtX) і ТОВ “Фьост Файненшиал Нетворк Юкрейн” (дочірня компанія FFN).
“Реалізація проекту дозволить, залучаючи кращі практики, відкрити світу вітчизняний ринок проблемних активів, зацікавити міжнародних інвесторів і, як наслідок, підвищити ефективність продажу активів”, – повідомляє Фонд.
У проекті будуть задіяні активи, що знаходяться в заставі НБУ за виданими кредитами рефінансування, в 8 банках: VAB Банк, Брокбізнесбанк, Дельта Банк, Актив-банк, банк “Київська Русь”, Єврогазбанк, банк “Фінанси та Кредит” і Златобанк.
З цих активів сформовано два пула, які включають права вимоги за кредитами із загальною сумою заборгованості близько 5 млрд гривень кожен.
Всю передпродажну підготовку, маркетинг активів і пошук потенційних покупців покладено на обрані компанії.
За умовами проекту, пошук покупців на сформовані лоти буде здійснюватися як в Україні, так і за її межами.
Інформація про активи українською та англійською мовами буде доступна в віртуальній кімнаті даних.
Самі ж торги будуть проходити в режимі он-лайн в ході електронних аукціонів, стати учасником яких зможуть всі зацікавлені інвестори, незалежно від свого місцезнаходження.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас