Єврокомісар висловилася щодо "Північного потоку-2" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісар висловилася щодо "Північного потоку-2"

Енергетика
621
Європейський комісар з питань конкуренції Маргрете Вестагер заявила, що ЄК не вважає “Північний Потік-2” проектом спільних інтересів.
Про це Вестагер заявила на сьогоднішній прес-конференції в Брюсселі.
“Мої колеги, відповідальні за це (питання Північного Потоку – Ред.), дуже чітко заявили, що не бачать потреби в новій інфраструктурі щодо “Північного Потоку-2”. І на додаток до цього, колеги також чітко заявили, що Комісія підтримає транзит газу через Україну.
З юридичного боку справи стало ясно, що Комісія не знайшла в цьому проекті те, що показало б, що проект “Північний потік-2” є проектом спільних інтересів. Все це викликає велике занепокоєння”, – заявила вона.
Вона також повторила слова голови Єврокомісії Жана-Клода Юнкера, який заявив, що ЄС потрібні проекти, які об’єднують, а не роз’єднують.
Нагадаємо, раніше віце-президент Єврокомісії Марош Шефчович заявив, що проект “Північний потік-2” не отримає фінансування з боку Єврокомісії.
Єврокомісія хоче знизити залежність від Росії, яка поставляє близько третини енергоресурсів.
Як відомо, проект “Північний потік-2” передбачає будівництво двох ниток газопроводу загальною потужністю 55 мільярдів кубометрів газу на рік від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас