Бальцерович назвав плюси і мінуси українських реформ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бальцерович назвав плюси і мінуси українських реформ

Казна та Політика
1519
Найбільшими досягненнями української влади є недопущення економічного колапсу в 2014 році, очищення банківської системи, створення антикорупційних органів і проведення реформ в енергетичній сфері.
Про це в інтерв’ю заявив співголова Групи стратегічних радників по підтримці реформ в Україні Лєшек Бальцерович.
“Тоді Україна була під загрозою колапсу державних фінансів і гіперінфляції, адже в 2014 році економіка країни зменшилася на кілька відсотків, і жодна влада не могла запобігти цьому”, – сказав він.
“Однак чинна влада змогла не допустити бюджетної і фінансової катастрофи, а також інфляції. Варто пам’ятати, що інфляція в 2014 році в Україні сягала понад 60%, а тепер вона на рівні близько 10%”, – заявив Бальцерович.
Позитивом він назвав очищення значною мірою банківської системи України, яка була переповнена неплатоспроможними банками.
За його словами, протягом 2014-2015 років здійснені дуже важливі кроки, які стосуються “Нафтогазу” – усунення джерел корупції, нечесних доходів тощо.
Водночас найбільшими мінусами він назвав відсутність приватизації (провину за це експерт покладає на Фонд держмайна, який, на його переконання, не виконує свої функції), а також продовження мораторію на продаж землі.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас