Як навчитися економити гроші в подорожах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як навчитися економити гроші в подорожах

Особисті фінанси
1552
Подорожі в «несезон» – це чудова ідея. По-перше, саме в цей період можна знайти більш дешеві рейси і готелі, а також уникнути натовпів туристів, які теж хочуть подивитися на пам’ятки
Туристичні гіди сповнені інформації про те, як і коли краще відвідувати цікаві місця міст і країн під час великих місцевих заходів або, наприклад, канікул. Але можна піти від зворотного і вирушити в подорож не в самий розпал, наприклад, міського свята, а кількома днями пізніше. Те саме стосується і авіаперельотів. У вівторок і середу ціни на авіаквитки, як правило, нижчі, ніж в інші дні. Чому б не скористатися цією можливістю?
Також існує ще ціла низка корисних лайфхаків, які допоможуть не тільки отримати повноцінну подорож, але і заощадити гроші.
У круїз в сезон ураганів
Колін МакДаніел – старший редактор видання Cruise Critic – запевняє, що круїзну подорож, наприклад, по Карибському басейну краще планувати в сезон штормів (з початку червня по кінець листопада). Це здається досить небезпечною затією, проте, за словами МакДаніеля, в подорожах в шторм немає нічого страшного, просто потрібно підготувати себе до того, що заздалегідь запланований маршрут руху може помінятися – круїзне судно цілком може обійти острови, які потрапили в шторм, і зайти в порти, що не постраждали.
У тропіки краще їхати в сезон дощів
Балі, Таїланд і Філіппіни стають набагато менш популярними серед туристів в сезон дощів, тим не менш, відгуки бувалих мандрівників говорять про те, що навіть в цей період подорож в тропіки може бути захоплюючою. Перш за все, за досить низьку ціну туристи зможуть насолодитися водними видами спорту. Крім того, вологе повітря чудово підходить для сплавів по річці. Любителям споглядати шторм і бурю, які, як правило, не тривають більше 30 хвилин, теж буде, на що подивитися.
У сезон дощів на Балі проводиться дуже багато цікавих культурних фестивалів, а в Таїланді в цей період – по-особливому красива природа, пляжі і готелі вільні від туристів. На Філіппінах добре займатися спортом на свіжому повітрі і купатися, оскільки, незважаючи на зливи, море залишається спокійним. Крім того, можна порадувати себе дайвінгом або навіть орендою цілого острова, які, під час спаду попиту коштують в рази дешевше.
Проте, не варто забувати, що сезон дощів – це все ж таки досить мінлива погода і постійна вологість. Якщо вам не підходить такий клімат, то поїздку краще відкласти на січень-квітень і жовтень-листопад.
Вирушайте в «зимові поїздки» влітку і восени
Коли ми говоримо про Лапландію, то уявляємо собі щось схоже на зимову казку. Проте мало хто знає, що сюди цілком можна приїхати влітку або восени – поїздка не стане менш цікавою. Насолоджуватися прохолодним повітрям в місцевих парках можна в будь-яку пору року, а дивитися на північне сяйво – протягом 8 місяців, починаючи з серпня.
Крім того, в літній період в Лапландії можна дозволити собі тривалі піші прогулянки і катання на квадроциклах під північним сяйвом. Те ж саме стосується і альпійського регіону Швейцарії, Австрії та Франції. Влітку і взимку місцевість тут набуває незвичайного виду, якого немає взимку.
А «літні поїздки» плануйте на зиму
Флоренція, Флорида і Середземне море – популярні напрямки для літнього туризму, проте, життя тут не зупиняється і взимку. Відвідування цих міст і регіонів в холодну пору року – відмінна можливість отримати непогані знижки.
Наприклад, у Флоренції в лютому проходить фестиваль шоколаду, а доступ до всіх пам’яток вільний від натовпів туристів. Крім того, тут можна чудово покататися на ковзанах і попити глінтвейн на різдвяних ярмарках.
Вирушаючи до Флориди взимку або восени, обов’язково стежте за прогнозом погоди, оскільки в цій місцевості можуть бути шторми і урагани. Середземне море в холоди теж заслуговує на увагу – можна не тільки здійснювати піші прогулянки, а й ходити на екскурсії, які в цю пору року набагато довші і неквапливі.
Канікули – найкращий час для бізнес-столиць
Міста, які в звичайний час переповнені співробітниками офісів і бізнесменами, звільняються під час довгих канікул і періодів затишшя в січні, лютому, липні і серпні. До таких напрямків, відноситься, наприклад, Женева. Сюди можна вирушити влітку і отримати масу приємних вражень за доступними цінами.
Підкорювати пустелю краще літом
У Дубаї і Катарі влітку стоїть дуже сильна спека, проте, відправляючись сюди саме в червні, липні або серпні, ви заощадите до 55% витрат і зможете знайти розваги до душі. Для того, щоб добре провести відпустку, не обов’язково перебувати на сонці – можна відвідувати різні парки розваг, торгові центри та басейни. Крім того, можна насолоджуватися заходом сонця в пустелі.
Обирайте не надто відомі заходи
Острівна держава Сент-Люсія в Карибському басейні дуже популярна серед туристів в період з грудня по квітень. Але в травні, коли спадає наплив туристів, тут проходить не менш цікава подія – щорічний фестиваль джазу. Погода стає більш вологою, а ціни знижуються.
На Гоа в період дощів з червня по серпень відзначаються два великих місцевих свята, які дуже цікаво побачити своїми очима.
Подорожі, які передбачають спілкування з дикою природою і тваринами, завжди коштують дорого, але, наприклад, на горил цілком можна подивитися за помірну ціну в Уганді в сезон дощів. У квітні, травні та листопаді ціни на розміщення тут, в середньому, на $150 нижче вартості перебування у високий сезон. Якщо затяжні дощі вас не лякають – це чудовий варіант. Те ж саме стосується і сафарі. По-перше, в період активних опадів туристів набагато менше, а значить, шанси побачити тварин зростають.
Інна Сєвєрова
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас