Завод у Шанхаї замінить всіх робочих роботами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Завод у Шанхаї замінить всіх робочих роботами

Технології&Авто
1105
На шанхайській фабриці Cambridge Industries Group дві третини завдань вже виконує робототехніка, а в найближчі роки буде автоматизовано 90% праці. CIG виробляє роутери, модеми та пристрої для розумного дому для різних брендів. В день на заводі в Шанхаї виробляяться 49 062 прилади.
Роботи і люди працюють за суворим графіком. Робота ділиться на дві зміни по 10 годин з перервою на годину в кожній. Всі завдання, які потребують повторення дій і високої точності, виконують роботизовані системи. Маніпулятор на шарнірах встановлює в пристрої мікропроцесори, апарат друкує електросхеми, а інший апарат нагріває плати. Керовані за допомогою комп’ютера системи свердлять, пиляють, збирають і розбирають плати. Роботизовані руки беруть запчастини та готові вироби з конвеєрів і проводять тестові випробування.
На фабриці працюють всього 700 осіб із зарплатою $7000 на рік. Але, як зазначає Motherboard, їх присутність майже непомітна. Робочі матеріали завантажують у принтери, вивантажують деталі з роботизованих візків і сканують готові вироби. Кілька механіків стежать за роботою пристроїв і проводять обхід.
Більшість робітників займається упаковкою товарів і наклеюванням етикеток. Скоро і їхню працю буде автоматизовано — CIG вже випробовує шестикоординатного робота-маніпулятора від Rethink Robotics. Він володіє більшою рухливістю, ніж інші роботи, і не потребує програмування — пристрій самостійно повторює дії за людиною.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас