У Женеві показали автомобіль з найдорожчим фарбовим покриттям в історії (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Женеві показали автомобіль з найдорожчим фарбовим покриттям в історії (фото)

Технології&Авто
2579
Женевський автосалон традиційно приносить безліч новинок. Автовиробники поспішають поділитися своїми досягненнями і незвичайними рішеннями. Цей рік не став винятком. Зокрема, нашу увагу привернула компанія Rolls-Royce, яка представила автомобіль з найдорожчим лакофарбовим покриттям в історії світового автопрому.
Це седан Ghost Elegance, його кузов, на замовлення власника, покрили фарбою з подрібненими алмазами.
Покриття розроблено фахівцями марки в результаті особливого процесу переробки 1000 алмазів. Спочатку дорогоцінні камені пройшли ретельну експертизу для відбору кращих екземплярів, які забезпечать необхідне сяйво і блиск, що тривало два місяці.
Вивчаючи алмази з допомогою мікроскопа, команда проаналізувала їх здатність пропускати і відбивати світло. Потім майстрам треба було змішати алмазні частинки з автомобільною фарбою таким чином, щоб вона рівномірно лягала на поверхню, залишаючи діаманти непомітними на дотик. У результаті майстри виготовили дрібний алмазний порошок, який був доданий у фарбу.
У Женеві показали автомобіль з найдорожчим фарбовим покриттям в історії (фото)
Після нанесення покриття на автомобіль нанесли додатковий шар лаку для захисту від механічного впливу, що зайняло ще два дні для нанесення фарби і день для полірування. Так було створено алмазне лакофарбове покриття, яке виблискує і переливається в променях світла краще будь-якого «металіку» і «перламутру».
Унікальне лакофарбове покриття отримало назву Diamond Stardust — «Зоряний пил з алмазів».
За матеріалами:
autonews.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас