Пряме врегулювання за ОСЦПВ може стати обов'язковим — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пряме врегулювання за ОСЦПВ може стати обов'язковим

Світ
936
Перші місяці впровадження прямого врегулювання в Україні показали перевагу системи і підтвердили необхідність поширення такого порядку врегулювання на всі без винятку страхові компанії.
Як повідомили в МТСБУ, на найближчі Загальні збори асоційованих членів бюро, які пройдуть 12 квітня в Києві, буде винесено питання про включення до статуту бюро норми про обов’язковість прямого врегулювання для всіх страховиків, що працюють на ринку ОСЦПВ.
«Більше тисячі клієнтів змогли оцінити переваги прямого врегулювання і якість сервісу, що надається страховиком, з яким сам клієнт уклав договір ОСЦПВ», – заявив генеральний директор МТСБУ Володимир Шевченко.
За його словами, система може працювати більш ефективно тоді, коли всі компанії приєднаються до процедури прямого врегулювання, коли кожен водій матиме можливість врегулювати страховий випадок в тій страховій компанії, якій він довіряє, і всі страховики будуть конкурувати за рахунок якості врегулювання.
Порядок прямого врегулювання стає більш ліберальним. Зокрема, Рада з прямого врегулювання прийняла зміни до положення про прямоме врегулюванні, ввівши функцію арбітра в суперечках між страховиками.
Так, кожен із страховиків призначається виконуючим обов’язки арбітра в спорах, що виникають між страховиками, терміном на один місяць. Черговість арбітражу визначена шляхом жеребкування.
У разі неможливості врегулювання спору в рамках арбітражу за страховиками зберігається можливість звернення до суду.
Також змінені умови порядку проведення експертизи для оцінки розміру збитку, завданого в результаті ДТП. Так, оцінку може здійснювати як незалежний оцінювач, так і аварійний комісар самого страховика.
Про проведення оцінки страховик-врегулювач завчасно повідомляє страховика, який відповідає за відшкодування збитків. Якщо такий страховик не направив свого фахівця до участі в огляді пошкодженого в ДТП авто, огляд проводиться за його відсутності.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас