Вчені розробили концепт сферичних шин зі штучним інтелектом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вчені розробили концепт сферичних шин зі штучним інтелектом

Технології&Авто
1079
В рамках торішнього автосалону в Женеві компанія Goodyear представила концепт сферичних шин Eagle 360. Пов’язані з автомобілем за допомогою магнітної подушки, вони в теорії дозволяють транспорту рухатися в будь-якому напрямку.
Цього року компанія пішла ще далі і представила нову версію концептуальних шин, які тепер називаються Eagle 360 ​​Urban. Головним нововведенням став штучний інтелект. (фото Goodyear)
Екстер’єр Eagle 360 ​​Urban являє собою гумову біонічну шкіру, оснащену безліччю датчиків, які допомагають шині постійно контролювати дорожні умови і відповідним чином адаптувати свій протектор. Нова версія шини робитиме це завдяки електропровідним виконавчим механізмам, розташованим під поверхнею – вони будуть втягувати окремі елементи протектора, утворюючи виїмки для вологої дороги або, навпаки, опуклості для інших дорожніх умов.
Штучний інтелект, у свою чергу, зможе впізнавати і запам’ятовувати нові шаблони для протектора, а також аналізувати, які з них краще підходять для тих чи інших дорожніх умов.
Крім того, система штучного інтелекту буде зв’язуватися з іншими учасниками руху, які використовують такі ж шини. Таким чином, вони зможуть спілкуватися і дізнаватися про ситуацію на дорозі заздалегідь, що дозволить протектору підлаштовуватися завчасно. Ще однією функцією системи є автоматичне виявлення проколу. При цьому шина почне обертатися так, щоб проколота ділянка не контактувала з дорогою.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас