"Донька" скандинавської компанії вклала $15 млн у завод готових сніданків в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Донька" скандинавської компанії вклала $15 млн у завод готових сніданків в Україні

Фондовий ринок
1075
Інвестиції в модернізацію заводу з виробництва готових сніданків у Борисполі з 2000 року ПрАТ Лантманнен Акса Україна склали $15 млн.
“В цілому з 2000 року ми інвестували в модернізацію нашого підприємства $15 млн”, – цитує Інтерфакс-Україна слова генерального директора компанії Ігоря Червака.
Він уточнив, що Лантманнен Акса Україна придбала на завод лінію з фасування каш в пакетики, у 2014 році – нову пакувальну машину для фасування в пакети. Також було встановлено лінію з виробництва хрустких мюслів АХА, лінію для виробництва сніданків START.
Лантманнен Акса Україна придбала Бориспільський завод продтоварів у 2000 році. Потужності заводу з виробництва сухих сніданків становлять близько 7 тис. тонн на рік. Частка компанії на українському ринку готових сніданків перевищує 50%.
Червак пояснив, що в 2014 році з українських полиць пішла російська продукція, але її частку зайняли польські і турецькі товари. Крім цього, з кожним роком мита на продукцію з ЄС скорочуються після набрання чинності Угоди про асоціацію. Якщо до Угоди мита на готові сніданки досягали 20%, то зараз – 4-6%.
Гендиректор компанії також не відкидає можливості інвестицій в середньостроковій перспективі в хлібний бізнес в Україні.
“Можливо, цей напрям зайде в Україну в середньостроковій перспективі, але український ринок хліба заполітизований. Ми дивилися тут раніше кілька хлібних бізнесів, які могли б купити, але поки взяли паузу”, – зазначив він.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас