Комітет Європарламенту затвердив безвіз для України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Комітет Європарламенту затвердив безвіз для України

Казна та Політика
3667
Члени Комітету Європарламенту з громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ підтримали проект резолюції для надання Україні безвізового режиму.
Відзначається, що проект законодавчої резолюції про внесення України до переліку третіх країн, для громадян яких скасовуються візові вимоги, підтримали 39 членів комітету, і лише чотири євродепутата були проти, ще один утримався.
У свою чергу євродепутат Міхал Боні перед голосуванням зазначив, що Україна виконала всі вимоги ЄС з надання безвізового режиму, і “навіть перевершила очікування”.
Тепер, після схвалення Комітетом, документ направляється на голосування Європарламенту, яке має відбутися 5 квітня. Якщо ЄП підтримає документ, то далі він буде переданий для прийняття Радою ЄС.
Нагадаємо, 28 лютого представники Європейського парламенту та Ради Європейського союзу погодили скасування віз для громадян України.
Відзначається, що після того, як зміни набудуть сили, і за умови наявності в українців біометричних паспортів вони зможуть в’їжджати в ЄС на 90 днів протягом 180-денного періоду для ділових, туристичних або сімейних поїздок.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас