Депутати пропонують нові механізми вирішення проблеми довгобудів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Депутати пропонують нові механізми вирішення проблеми довгобудів

Нерухомість
1100
Кілька депутатів Верховної Ради пропонують запровадити на законодавчому рівні кілька правових механізмів для розв’язання проблеми тривалого будівництва багатоквартирних житлових об’єктів.
Відповідні ініціативи містяться в законопроекті “Про захист прав інвесторів житлового будівництва та врегулювання зобов’язань щодо довгобудів” (№6033) авторства Анатолія Денисенка (позафракційний), Сергія Фаєрмарка (фракція “Народний фронт”) та Олени Бабак (фракція “Самопоміч”).
“Основною метою законопроекту є створення ефективного та дієвого механізму захисту прав і законних інтересів осіб, кошти яких були прямо чи опосередковано залучені у будівництво багатоквартирних житлових будинків, що мають ознаки довгобудів, завершення будівництва таких об’єктів та забезпечення ефективної процедури врегулювання зобов’язань перед такими особами”, – йдеться в пояснювальній записці до документа.
Документ передбачає введення механізму створення виконавчими комітетами сільських, селищних, міських рад по кожному довгобуду спеціальної тимчасової комісії.
Спецкомісія може вибрати один з трьох шляхів вирішення проблеми: передати права на довгобуд житлово-будівельному кооперативу, створеного власниками майнових прав, віддати права та обов’язки щодо довгобуду на конкурсного замовника, або шляхом продажу довгобуду з відкритих торгів.
Врегулювання зобов’язань шляхом переведення прав і обов’язків щодо довгобуду на конкурсного замовника може бути здійснено у випадку, якщо житлово-будівельний кооператив не був створений у визначені законодавством терміни.
У свою чергу, продаж довгобуду з відкритих торгів може відбутися тільки в разі визнання конкурсу з відбору замовників таким, що не відбувся.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас