НБУ допускає відновлення іпотечного кредитування після скасування мораторію на стягнення заставного майна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ допускає відновлення іпотечного кредитування після скасування мораторію на стягнення заставного майна

Кредит&Депозит
520
Національний банк вважає, що відновлення іпотечного кредитування може початися тільки після скасування мораторію на стягнення заставного майна.
Про це повідомив заступник голови Національного банку Дмитро Сологуб.
“Можна констатувати, що іпотечного кредитування у нас немає. Найбільша кількість іпотеки було у валюті в 2007 році. Її обсяг зараз менше, близько 60 млрд гривень, але питання валютних кредитів залишилося невирішеним. При тих юридичних ризиках, які є, про відновлення іпотеки говорити не доводиться”, – сказав він.
Зокрема, серед юридичних ризиків він назвав чинний мораторій на стягнення заставного майна.
У сфері роздрібного кредитування, за словами Сологуба, активність спостерігається виключно в сегменті споживчих та карткових кредитів.
Як повідомлялося, 3 червня 2014 року Верховною Радою був прийнятий закон “Про мораторій на звернення стягнення на майно громадян України, наданого як забезпечення кредитів в іноземній валюті”.
Даним законом передбачалося введення заборони на примусове звернення стягнення на нерухоме житлове майно, якщо таке майно виступає як забезпечення зобов’язань громадянина України за споживчими кредитами, виданими йому в іноземній валюті.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас