Турецькі антимонопольники почали розслідування відносно Google — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Турецькі антимонопольники почали розслідування відносно Google

Фондовий ринок
141
Турецька комісія з конкуренції, що займається антимонопольним регулюванням, повідомила про початок розслідування щодо Google. В рамках розслідування турецькі антимонопольники мають намір з’ясувати, чи не порушила американська компанія місцеве законодавство про захист конкуренції.
Якщо говорити точніше, регулятора цікавить схема і умови надання цифрових послуг і предустановки ПЗ, які є невід’ємною частиною ОС Android, яка контролює більше 75% світового ринку смартфонів.
Цікаво, що в минулому році комісія вже розглядала можливість проведення антимонопольного розслідування Google на підставі скарги російської компанії «Яндекс». Але тоді турецькі антимонопольники вирішили не проводити розслідування. Що конкретно змусило регулятора передумати через рік – питання.
Також неясно, скільки триватиме це розслідування і чим все закінчиться для пошукового гіганта, якого в цій країні не дуже шанують. За останні кілька років за наказом президента Реджепа Тайіпа Ердогана в країні не раз блокували відеохостинг YouTube, що належить Google, а також інші соцмережі, які використовуються опонентами Ердогана для вираження своєї незгоди з його політикою.
Сама Google запевняє, що не порушувала жодних положень законів про конкуренцію, одночасно відзначаючи, що її сервіси типу пошуку або онлайн-карт не перешкоджають розвитку конкуруючих служб.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас