В'єтнам став світовим лідером по зростанню числа багатіїв — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В'єтнам став світовим лідером по зростанню числа багатіїв

Світ
975
В’єтнам вийшов на перше місце в світі за показником збільшення числа багатіїв серед місцевого населення, передає ТАСС з посиланням на дослідження міжнародної консалтингової групи Knight Frank, присвячене зростанню добробуту населення в світі.
За даними, зібраними дослідниками, з 2010-го по 2016 рік кількість надбагатих людей у В’єтнамі зросла на 320%. За цим показником В’єтнам в процентному відношенні вже обігнав Індію і Китай, які в ті ж самі роки продемонстрували зростання числа багатіїв на 290 і 281% відповідно.
Knight Frank бере за основу свого дослідження категорію осіб з дуже великим капіталом (UHNWI, Ultra High Net Worth Individuals) – це прошарок найбільш багатих і при цьому економічно активних приватних осіб планети.
Аби потрапити до списків UHNWI, треба мати вільні оборотні кошти в розмірі мінімум 30 млн доларів, не рахуючи рухоме або нерухоме майно. До числа таких у В’єтнамі Knight Frank відносить зараз 200 осіб, прогнозуючи, що за 10 років кількість супербагатіїв тут збільшиться ще на 170% і досягне позначки в 540 осіб.
При цьому “простих мільйонерів”, які володіють активами, які недотягують до рейтингу UHNWI у В’єтнамі, за оцінками консалтингової групи, налічується близько 14,5 тисяч, а до 2026 року їх число перевищить 38 тисяч осіб.
Середньорічний дохід на душу населення в країні становить приблизно 2000 доларів, але за останні три десятиліття там сформувався клас багатих “нових в’єтнамців”.
Найчастіше до числа заможних в’єтнамців потрапляють ті, чий бізнес пов’язаний з фондовим ринком, виробництвом і переробкою морепродуктів, а також з будівництвом і нерухомістю.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас