Тариф для ТЕС Ахметова побив черговий рекорд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тариф для ТЕС Ахметова побив черговий рекорд

Фондовий ринок
3992
Тариф на електроенергію для теплової генерації в лютому зріс до рівня 1,82 грн/кВт-година порівняно з 1,39 грн/кВт-г на кінець січня.
Про це свідчать дані, оприлюднені на сайті ДП “Енергоринок”.
Так, в період поставки з 21 по 28 лютого середня ціна продажу електроенергії тепловими електростанціями склала 1,828 грн/кВт-година, “Енергоатомом” – 0,46 грн/кВт-г, ГЕС – 0,558 грн/кВт-г.
Нагадаємо, попередній рекорд був встановлений в листопаді минулого року, коли тариф на електроенергію для теплової генерації зріс до рівня 1,80 грн/кВт-г.
У березні 2016 року Національна комісія з регулювання енергетики та комунальних послуг затвердила нову методику визначення оптової ринкової ціни на електроенергію. Це ціна, за якою ТЕС продають електроенергію в ринок. У ній, зокрема, враховується ціна на вугілля.
Згідно з новою методикою, вартість вугілля у виробництві вугільно-теплової генерації обчислюється за формулою “вартість вугілля в порту Роттердам плюс вартість його доставки в Україну”.
Через застосування нової формули теплові генерації, в тому числі генерації “ДТЕК” Ріната Ахметова і державне “Центренерго”, стали продавати електроенергію дорожче.
Як відомо, за роки президентства Віктора Януковича холдинг ДТЕК Ріната Ахметова, створений в Донецьку на початку 2000-х, став монополістом на енергетичному ринку.
В даний час компанія олігарха контролює 76% ринку теплової генерації і 27% загальної, в 2014 році на її частку припадало 99% експорту українського струму.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас