Хаббл отримав знімки найбільшої зірки нашої галактики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хаббл отримав знімки найбільшої зірки нашої галактики

Світ
1277
Зірка знаходиться в сузір’ї Жертовника, і її радіус трохи перевищує відстань від центру Сонця до орбіти Юпітера, повідомляє сайт космічного телескопа.
Зірка належить великому суперскупченню Westerlund 1 – сімейству з декількох тисяч молодих і незвично великих зірок, чий середній вік становить усього 4-5 мільйонів років. У цій “зоряній сім’ї” проживають кілька великих жовтих гіпергігантів, червоних надгігантів, кілька десятків надзвичайно активних “кошлатих” зірок Вольфа-Райє і безліч “звичайних” гігантів, чия маса в десятки разів вища за сонячну.
Ця зірка має дійсно значні розміри – вона в 330 тисяч разів яскравіша за Сонце і більша за нього в 1,5 тисячі разів. Її масу складно встановити через велику активність світила і невисоку щільності його зовнішніх оболонок, проте астрономи припускають, що вона перевищує сонячну в кілька десятків разів.
Зірка віддалена від нас на відносно невелику відстань – близько 16 тисяч світлових років, завдяки чому вчені змогли детально вивчити властивості Westerlund 1-26 за допомогою “Хаббла”, його наземного “колеги” VLT та інших наукових інструментів. Якби це скупчення не закривали від нас хмари пилу і газу, то Westerlund 1-26 і її сусідки були б найяскравішими зірками на земному небосхилі.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас