Французький PSA Peugeot купив Opel за 2,2 мільярда євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Французький PSA Peugeot купив Opel за 2,2 мільярда євро

Фондовий ринок
1199
Французький концерн PSA Peugeot в понеділок, 6 березня, оголосив про придбання європейського відділення американського концерну General Motors, яке виробляло автомобілі під марками Opel і Vauxhall.
Про це йдеться в повідомленні компанії.
Згідно з повідомленням компанії, вартість покупки Opel і Vauxhall склала 1,3 мільярда євро, ще 900 млн PSA разом з французьким банком BNP Paribas заплатили за європейський підрозділ компанії GM Financial, який здійснював фінансові операції GM в Європі, зокрема, надавав послуги з лізингу і автокредитування.
Як зазначає агентство AP, після придбання Opel і Vauxhall PSA стане другим за розміром автовиробником в Європі і буде поступатися лише німецькому Volkswagen.
Загальна кількість автомобілів, які будуть вироблятися французьким концерном після купівлі європейського відділення GM, складе 5 млн авто на рік.
На тлі занепокоєння щодо втрати робочих місць в результаті цієї угоди в PSA заявили, що і в подальшому будуть виконувати зобов’язання перед усіма робітниками, які працюють на підприємствах Opel.
Як відомо, Opel входив до складу американського концерну General Motors (GM), проте приносив йому останнім часом збитки.
У 2016 році збитки GM в Європі склали 257 млн ​​доларів.
У 2009 році General Motors вже намагався продати Opel – претендентом виступила австрійсько-канадська компанія Magna за участю російських інвесторів, а Володимир Путін – тоді прем’єр-міністр Росії – навіть повідомив про придбання Opel як про доконаний факт.
Однак згодом керівництво General Motors передумало продавати дочірнє підприємство.
У 2014 році компанія закрила завод в німецькому Бохумі. На Opel в Німеччині працюють понад 18 000 співробітників.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас