Уряд вирішує, що робити з тисячами "хрущовок" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд вирішує, що робити з тисячами "хрущовок"

Нерухомість
8184
Термін експлуатації більшості так званих “хрущовок” закінчується, і в уряді заговорили про їх реконструкцію або знесення.
Тільки в Києві “хрущовок” налічується більше трьох тисяч. Питання знесення або реконструкції цих будинків стоїть перед урядом України з початку 2000-х років. Сучасне законодавство щодо знесення будинку – невигідне для забудовників, оскільки передбачає згоду на знесення всіх без винятку мешканців будинку.
Тому готується законопроект, який зменшить відсоток мешканців, які мають узгодити знесення будинку, розповів заступник профільного міністра Лев Парцхаладзе.
В Київській міськадміністрації пояснили, що ремонтувати старі будинки можна за однієї умови – якщо їх жителі об’єднаються в ОСББ і самі профінансують чверть ремонту.
Але навіть якби городяни погодилися на таку пропозицію, у місцевого бюджету грошей вистачить тільки на 1% від будинків, які потребують капремонту.
Між тим, закінчується термін експлуатації панельних хрущовок, і ніхто не береться гарантувати безпеку їхніх мешканців. Разом з тим, цегляні п’ятиповерхівки, за словами експертів, можуть простояти і 150 років з моменту зведення.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас