Без запізнень: рейтинг найпунктуальніших авіакомпаній України і світу (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Без запізнень: рейтинг найпунктуальніших авіакомпаній України і світу (інфографіка)

Фондовий ринок
1343
Команда сервісу для самостійних мандрівників TripMyDream склала рейтинг найпунктуальніших авіакомпаній в світі і окремо — компаній з рейсами з України.
Фахівці тревел-сервісу зібрали інформацію про виконані рейси десятків авіаперевізників, розрахували коефіцієнт пунктуальності для кожної компанії і визначили кращих.
Згідно з результатами дослідження команда проекту склала інфографіку.
Без запізнень: рейтинг найпунктуальніших авіакомпаній України і світу (інфографіка)
Щоб визначити пунктуальність кожної авіакомпанії, аналітики сервісу вивчили дані про виконані рейси і розділили їх на три групи: ті, що прибули вчасно або з випередженням графіка, рейси із запізненням не більше 30 хвилин і рейси, які запізнилися більш ніж на півгодини. Потім порівняли співвідношення цих рейсів, і додатково врахували в рейтингу середній час прибуття.
В загальносвітовому списку лідируючу позицію займає Alitalia: 75 % рейсів виконуються в рамках графіка або з випередженням, серйозні запізнення становлять лише 3 %, середній час прибуття — на 6 хвилин раніше від заявленого. Другу і третю сходинки займають Lufthansa і Etihad Airlines — 70 і 76 відсотків рейсів без запізнень відповідно, але у Etihad Airlines більше серйозних відхилень від графіка: 4 % проти 3 % у Lufthansa. Також до десятки найпунктуальніших авіаперевізників світу потрапили Turkish Airlines, American Airlines, Delta Air Lines, Ryanair, Air France, Southwest Airlines і Qatar Airways. Якщо ви летите на важливу зустріч або відправляєте в поїздку близьких, варто вибрати одну з цих компаній, щоб звести до мінімуму ймовірність запізнення.
Без запізнень: рейтинг найпунктуальніших авіакомпаній України і світу (інфографіка)
У рейтингу компаній з рейсами з України лідируючу позицію зайняла авіакомпанія Belavia: 75 % рейсів без запізнень, всього 2 % відхилень від графіка більш ніж на 30 хвилин, середній час прибуття — на 5 хвилин раніше терміну. Цікаво, що загальна оцінка пунктуальності Belavia склала 9,99 балів з 10-ти, в той час як лідер загальносвітового рейтингу Alitalia отримав 9,92 бали.
Друге і третє місця в рейтингу компаній з рейсами з України займають LOT і Turkish Airlines: 73 % і 79 % рейсів в рамках графіка або з випередженням, 5 % і 6 % запізнень більше півгодини. Крім Belavia, LOT і Turkish Airlines, в список найпунктуальніших авіакомпаній, у яких є рейси з українських аеропортів, потрапили Austrian Airlines, Pegasus Airlines, Lusthansa, Atlasjet, KLM, Wizz Air і Air Baltic.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас