У січні дефіцит поточного рахунку скоротився майже до нуля - НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У січні дефіцит поточного рахунку скоротився майже до нуля - НБУ

Казна та Політика
559
У січні 2017 року поточний рахунок платіжного балансу був майже збалансованим, насамперед, завдяки зменшенню дефіциту торгівлі товарами. Від’ємне сальдо становило 26 млн. дол. США проти 315 млн. дол. США у січні минулого року.
Про це йдеться на сайті регулятора.
В НБУ повідомляють, що в перший місяць року зростання експорту товарів суттєво прискорилося, в той час як темпи зростання імпорту сповільнилися, хоча і залишилися на високому рівні.
У січні за фінансовим рахунком спостерігався чистий відплив коштів у розмірі 177 млн. дол. США, у тому числі 133 млн. дол. США з приватного сектору. Така динаміка була зумовлена переважно виплатами за зобов’язаннями банківського сектору, насамперед виплатами за міжбанківськими кредитами (302 млн. дол. США).
Чистий відплив боргового капіталу приватного сектору становив 590 млн. дол. США, у тому числі 246 млн. дол. США з реального сектору.
Надходження ПІІ у січні становили 17 млн. дол. США та повністю були спрямовані до реального сектору.
Загалом за підсумками січня дефіцит зведеного балансу становив 202 млн. дол. США, що зумовило скорочення міжнародних резервів до 15,4 млрд. дол. США або 3,4 місяця імпорту майбутнього періоду.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас