НКЦПФР приєднається до IOPS — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НКЦПФР приєднається до IOPS

147
Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) подала заявку на вступ до Міжнародної організації пенсійних наглядових органів (IOPS).
Як повідомляє прес-служба комісії, заявку українського регулятора буде розглянуто виконавчим комітетом IOPS, який збереться в червні поточного року.
Членство в IOPS є важливим для регуляторів, що наглядають за пенсійними фондами. Участь в IOPS дозволить впровадити в Україні глобальні стандарти на ринку приватного пенсійного забезпечення, отримати інформацію про кращі практики, тощо.
«У зв’язку з майбутнім розширення повноважень Комісії з нагляду за пенсійними фондами для нас буде вкрай важливим участь в IOPS, яка об’єднує переважну більшість активів пенсійних фондів в світі. Це відкриє нам доступ до необхідної інформації для розвитку другого рівня пенсійної системи», – заявив глава НКЦПФР Тимур Хромаєв.
International Organisation of Pension Supervisors створена в липні 2004 року з ініціативи Організації економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР) і Міжнародної мережі органів з регулювання і нагляду в сфері пенсійного забезпечення (INPRS). Зараз IOPS налічує 83 члени і країни-спостерігачі, які представляють 72 країни світу. Організація тісно співпрацює з ОЕСР, Світовим банком, Міжнародною асоціацією соціального забезпечення (ISSA), Міжнародною асоціацією страхових наглядів (IAIS), Міжнародним валютним фондом і тощо.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас