У Києві хочуть перейменувати два театри — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві хочуть перейменувати два театри

Світ
1167
Депутати на засіданні комісії Київської міської ради з питань культури, туризму та інформаційної політики підтримали проект рішення про перейменування двох столичних театрів.
Про це повідомляє прес-служба Київради.
За проектом рішення пропонується перейменувати “Київський муніципальний академічний театр ляльок” у “Театрально-видовищний заклад культури “Київський муніципальний академічний театр ляльок на лівому березі Дніпра”.
Голова комісії Київради Вікторія Муха повідомила, що згадка у назві географічного розташування театру необхідна, оскільки траплялись випадки, коли люди купували квитки в ляльковий театр, розташований на лівому березі Дніпра, а приходили на виставу в ляльковий театр у центрі міста.
Також планується перейменувати “Експериментальну майстерню “Театр маріонеток”. Із назви пропонується вилучити “експериментальний”, оскільки відповідний театр створили понад 20 років тому і він вже довів, що може працювати як повноцінний заклад культури. Театр може отримати нову назву — “Театрально-видовищний заклад культури “Творча майстерня “Театр маріонеток”.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас