Чи задоволені українці своїм життям - дослідження Держстату (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чи задоволені українці своїм життям - дослідження Держстату (інфографіка)

Особисті фінанси
2910
Більшість українців загалом задоволені своїм життям, хоча дев’яти сім’ям з десяти доходів вистачає тільки на їжу. Такі підсумки дослідження, проведеного Держслужбою статистики.
Експерти кажуть, що в 2017 році рівень життя може покращитися через підвищення мінімальної зарплати, але за умови, що курс долара і інфляція зростуть несильно.
Головними життєвими цінностями майже 95% українців вважають здоров’я, сімейні відносини і дітей. Інші пріоритети — достаток, кар’єра, впевненість у завтрашньому дні — складають в сумі трохи більше 5%.
При цьому 738 тис. (4,9%) сімей зізнаються, що недоїдають. З них 80 тис. сімей зізналися, що їдять гаряче лише раз на день, у 1000 сімей взагалі були випадки, коли люди не їли від одного до трьох днів.
На щастя, це не торкнулося сімей з дітьми. Але і там не без проблем. У 166 тисячах сімей не мають можливості придбати дітям яблуко або склянку соку, майже 85 тис. сімей пригощають дітей солодким тільки три-чотири рази на місяць і, врешті, 39 тис. сімей не можуть дати малятам грошей на шкільний обід.
У своїх негараздах українці звинувачують не тільки владу (таких лише 30%). Майже 60% опитаних ділять відповідальність за тяжке життя між державою і собою, а 10% впевнені, що в своїх проблемах винні самі.
Чи задоволені українці своїм життям - дослідження Держстату (інфографіка)
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас