МЕРТ призначило в. о. голови правління ОГХК — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МЕРТ призначило в. о. голови правління ОГХК

Фондовий ринок
339
Міністерство економічного розвитку і торгiвлi 27 лютого призначило на посаду виконуючого обов’язки голови правління ПАТ “Об’єднана гірничо-хімічна компанія” (ОГХК) першого заступника голови правління Олександра Гладушка.
Про це йдеться в повідомленні ОГХК.
На посаді в. о. голова правління Гладушко призначений на час відсторонення Руслана Журила з посади в. о. голови правління підприємства.
Нагадаємо, 25 січня Національне антикорупційне бюро затримало в.о. голови “ОГХК” Руслана Журила, який може бути причетний до завдання збитків компанії на суму понад 300 млн гривень.
У минулому році тодішній голова МЕРТ Айварас Абромавічус домагався його звільнення з посади.
Раніше ЗМІ повідомляли, що за ОГХК стоїть екс-нардеп Микола Мартиненко, а Журило був призначений на посаду за його протекцією. Сам Журило це спростовував.
У листопаді 2015 року нардеп Сергій Лещенко звинуватив ОГХК в невигідності продажу продукціі австрійській компанії Bollwerk Finanzierungs- und Industriemanagement AG.
За його словами, директор і акціонер Bollwerk Вольфганг Айбергер також є керівником компанії Steuermann Investitions- und Handelsgesellschaft mbH, у якій Східний ГЗК закуповував урановий концентрат в Казахстані. Лещенко стверджує, що Bollwerk є “прокладкою” і вона пов’язана з Мартиненком.
Останній заперечував це, визнаючи лише, що знайомий з Журилом з 2006 або 2007 року, коли він був заступником директора Східного ГЗК.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас