Черговий «конверт» з оборотом 559 млн грн ліквідували в Києві — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Черговий «конверт» з оборотом 559 млн грн ліквідували в Києві

Кримінал
706
Київські правоохоронці ліквідували конвертаційний центр з оборотом 559 млн грн.
Про це повідомили в прес-службі ДФСУ.
Правоохоронці встановили групу у складі 4 осіб, які організували конвертцентр, який надавав послуги підприємствам реального сектору економіки з формування незаконного податкового кредиту та переведення безготівкових коштів у готівку.
Для прикриття своєї незаконної діяльності організатори створили, придбали та зареєстрували на підставних осіб з непідконтрольних територій України (в основному м. Алчевськ і м. Перевальськ) корпоративні права 24 транзитних і фіктивних СГД.
В подальшому реально діючі підприємства перераховували безготівкові кошти на рахунки підконтрольних учасникам конвертаційного центру СГД за нібито придбані товарно-матеріальні цінності, роботи або послуги. Після цього кошти знімалися фігурантами через каси банківських установ. Додатково, учасники “конверта” здійснювали придбання неврахованої готівки і штучного податкового кредиту з ПДВ на тіньовому ринку у підприємств реального сектора економіки.
Проконвертировану готівку, за винятком 10-12% в якості винагороди за надання незаконних послуг, разом з підробленими первинними документами передавали клієнтам особисто або поштою.
Загальний обсяг проконвертованих грошових коштів з використанням реквізитів транзитно-конвертаційних підприємств становить 559 млн грн. Ймовірні втрати бюджету оцінено в сумі понад 93 млн грн. Встановлено 8 найбільших підприємств – вигодонабувачів.
На розрахункові рахунки фіктивних компаній, відкриті в трьох комерційних банках, накладено арешт.
Тривають слідчі дії.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас