Суд став на бік НКРЕ: "Роттердам+" працює далі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд став на бік НКРЕ: "Роттердам+" працює далі

Фондовий ринок
1464
Київський апеляційний адміністративний суд залишив в силі рішення окружного адміністративного суду, який відмовив у задоволенні позову про скасування постанови НКРЕ, якою була введена так звана формула “Роттердам+”.
“Судді Федотов Ігор, Оксененко Олег, Ісаєнко Юлія всі клопотання відхилили. Всі виклики свідків у справі відхилили. За 30 хвилин розібралися і вирішили залишити рішення першої інстанції в силі. “Роттердам+” працює далі”, – написав Герус.
“Суддя Федотов (голова) подався на конкурс на посаду судді нового Верховного суду України. Живемо і далі в паралельній реальності, де “ціна вугілля, закладена в ціну е/е, не впливає на тарифи кінцевим споживачам”, – додав він.
Раніше Герус програв суд про скасування так званої формули “Роттердам+” в Київському окружному адміністративному суді.
У березні Національна комісія з регулювання енергетики та комунальних послуг затвердила нову методику визначення оптової ринкової ціни на електроенергію. Це ціна, за якою ТЕС продають електроенергію в ринок. У ній, зокрема, враховується ціна на вугілля.
Згідно з новою методикою вартість вугілля у виробництві вугільно-теплової генерації обчислюється за формулою “вартість вугілля в порту Роттердам плюс вартість його доставки в Україну”.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас