Заблоковані iPhone 6 навчилися зламувати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Заблоковані iPhone 6 навчилися зламувати

Кримінал
1480
Компанія, що зламала на замовлення ФБР смартфон iPhone 5c стрілка з Сан-Бернардіно, знову дала про себе знати.
Як розповів директор з криміналістичних досліджень Cellebrite Шахар Тал, створений компанією інструмент Advanced Investigative Service (CAIS) може використовуватися правоохоронними органами для отримання доказів з заблокованих iPhone 6 і iPhone 6 Plus, повідомляє macdigger. Раніше CAIS міг зламати тільки чотири моделі – iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5c і iPhone 5s.
Як зазначає Securitylab, компанія Apple – не єдиний виробник, чиї смартфони можна розблокувати за використанням продуктів Cellebrite. Фахівці можуть також обійти захист Samsung Galaxy S6, Galaxy Note 5 і Galaxy S7 – нинішнього флагмана південнокорейської компанії. За даними видання The Intercept, вартість злому одного пристрою становить $1500.
Минулого місяця Cellebrite стала жертвою хакерської атаки, в результаті якої було викрадено 900 ГБ даних. Дамп містить відомості про клієнтів, пов’язану з продуктами компанії технічну інформацію, бази даних, а також повідомлення від урядових організацій різних країн, в тому числі Росії, ОАЕ і Туреччини.
Невідомий хакер опублікував в Мережі кеш викрадених файлів, що відносяться до злому пристроїв під управлінням Android і BlackBerry, а також більш старих моделей iPhone. За словами експерта з інформаційної безпеки Джонатана Здзіарскі, деякі файли практично ідентичні випущеним раніше безкоштовним джейлбрейкам для iOS.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас